NUDILI IZNAJMLJIVANJE VIKENDICA FUP priveo dva 42-godišnjaka jer su uzeli novac na prijevaru

FUP privođenje
Ilustracija/Hercegovina.info

Službenici Federalne uprave policije (FUP), pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije su 26. svibnja realizirali operativno - taktičku akciju zbog sumnje u izvršenje kaznenog djela 'Prijevara' iz članka 294. stav. 1. KZ FBiH, a u vezi sa člankom 55. KZ FBiH.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, službenici Federalne uprave policije su slobode lišili A.B. (1980.) i N.S. (1980.) nastanjenih u Sarajevu. 

Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju pomenute osobe koriste, kojom prilikom su pronađeni laptop, mobiteli, sim kartice, certifikati, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem ovog kaznenog djela. Obje osobe su povratnici u vršenju kaznenih djela, dok je za jednom osobom aktivna operativna policijska potraga i centralna sudska tjeralica.

Navedene osobe se sumnjiče da su određeno vremensko razdoblje u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi kreirale korisničke račune na internet stranici olx.ba s ciljem lažnog oglašavanja, a u vezi sa iznajmljivanjem vikendice za doček novogodišnjih praznika. Veći broj oštećenih osoba je unaprijed plaćalo nepostojeću uslugu, a pomenute osobe uplaćeni novac koristile u vlastite potrebe.

Nakon završenog pretresa, osobe će biti kriminalistički obrađene i ispitane na okolnosti koja im se stavljaju na teret, a Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu bit će dostavljen Županijskom tužiteljstvu Sarajevske županije, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-e.