NOVA UHIĆENJA NAKON MOSTARA Još tri osobe 'pale' zbog iznuda, poznati su i u EU

FUP uhićenje akcija Live
FUP

Službenici Federalne uprave policije (FUP) su tijekom današnjeg dana pod nadzorom županijskog Tužiteljstva Tuzlanske županije (TŽ), proveli operativnu akciju kodnog naziva 'Live' na području pomenute županije, a vezano za dokumentiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje kaznenih djela 'Iznuda' i 'Ugrožavanje sigurnosti'.

Značajnu podršku prilikom ovih aktivnosti pružili su službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova TŽ, kako u ljudskim, tako i u materijalno - tehničkim resursima. Prilikom realizacije operativne akcije, službenici županijskog Poreznog ureda Tuzla, poduzeli su aktivnosti iz svoje nadležnosti u odnosu na određene objekte, a koji su u vlasništvu osumnjičenih osoba.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Tuzli, slobode su lišene tri osobe inicijala R.J., S.M. i A.H., dok je za dvije osobe DŽ.M. i P.J. raspisana operativna tjeralica. Postupajući po Naredbi nadležnog suda, izvršeni su pretresi objekata na pet lokacija na području Lukavca i Tuzle, koje koriste osumnjičeni, a do sada je pronađeno i oduzeto vatreno oružje, automatska puška i pištolj koji su korišteni za prijetnje, mobilni telefonski aparati i sim kartice, dokumentacija, skupocjeno vozilo i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenih djela.

Naime, osumnjičeni su od kraja 2022. godine, poduzimali aktivnosti na iznuđivanju određenih iznosa novca, te upućivali ozbiljne prijetnje po život i tijelo prema osobama F.F., Š.S. i A.F., kao i članovima njihovih obitelji.

Osumnjičene osobe su od ranije poznate policijskim i pravosudnim institucijma po vršenju različitih vrsta kaznenih djela, kako na području Bosne i Hercegovine, tako i na području zemalja Europske unije, od čega su stekli veliku materijalnu korist, kao i nekretnine na području TŽ, te su u više navrata pravosnažno osuđeni, a pojedini su bili i na izdržavanju zatvorske kazne.

Navedene osobe će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Tuzli, te će u zakonskom roku biti predate u nadležnost županijskom Tužiteljstvu TŽ uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-e.