NEOVLAŠTEN PRISTUP Prevarili telekom iz BiH za više stotina tisuća KM

GIKIL, ubojstvo, Banja luka, Kozarska Dubica, uhićenje, racija, krađa, pljačka, herceg-novi, Crna Gora zemlja, policija, Srbija, prijevara, policija, korona kriminal, uhićenja, prijevara, Banja luka, uhićenje, Služba za poslove sa strancima, interpol, Sarajevo, uhićenje, tužiteljstvo, Crna Gora zemlja, kavački klan, tužiteljstvo, bijeg, krađa, Španjolska, uhićenje, droga, pucnjava, pritvor, Bihać, ubojstvo, tužiteljstvo

Tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka predložio je pritvor za Stanislava D. (35) iz Doboja zbog sumnje da je počinio kazneno djelo 'Kompjuterska prijevara' i oštetio tvrtku "M:tel" za nekoliko stotina tisuća KM, rečeno je Srni u tom tužiteljstvu.

"Stanislav D. je sa drugim osobama prošle godine neovlašteno pristupao m:.go aplikaciji kompanije M:tel čime je pričinjena materijalna šteta. Pritvor je predložen zbog bojazni da bi osumnjičeni, boravkom na slobodi, mogao utjecati na svjedoke", navode u Okružnom javnom tužiteljstvu.

Određivanje pritvora Stanislavu D., tužitelj je predložio Osnovnom sudu u Banja Luci. Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka dostavljen je izvještaj protiv D. T. iz Laktaša, P. D. iz Modriče i D. S. iz Prijedora, prenosi 'Dnevni avaz'.

Osumnjičeni su uhićeni u akciji kodnog naziva 'Skripta', koju su izveli pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Uhićeni se sumnjiče da su kreirali i koristili zlonamjerne programe, uz pomoć kojih su tijekom 2020. godine neovlašteno pristupali M:tel-ovoj aplikaciji m:go, nakon čega su vršili dopunu većeg broja pretplatničkih kartica, da bi nakon toga osobno ili angažirajući druge osobe podizali tako stečeni novac kroz sistem kladionica i financijskih institucija, čime su pričinili materijalnu štetu od 650.000 KM.