FOTO  Navijači se sukobili u središtu Mostara, ima privedenih i ozlijeđenih

Incident kod Ere
Hercegovina.info

Danas je oko 14:50 sati na križanju ulica Aleksa Šantić/Tvrtka Miloša, Mile Budaka i kardinala Stepinca (kod nekadašnjeg hotela 'Ero') došlo do incidenta gdje su se sukobile navijačke skupine Red Army i Ultras.

U ovom incidentu članovi tih grupa su se međusobno sukobile koristeći kamenje, drvene palice, boce i druge predmete.

Pozvana je i policija koja je morala koristiti suzavac kako bi razdvojila sukobljene grupe. Kompletna policijska postaja Mostar je bila angažirana kako bi se ponovno stavio pod kontrolu javni red i mir koji je bio narušen sukobom. Osim njih djelovali su pripadnici interventne jedinice, a na teren su izašli i pripadnici Jedinice operativne podrške (JOP - tzv. specijalci). Na terenu su djelovali i pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar.

Službenici policije su ovom prilikom oduzeli više komada drvenih palica, a kako neslužbeno saznajemo ima i ozlijeđenih i privedenih osoba.

Prilikom sukoba, razbijeno je i staklo na jednom ugostiteljskom objektu.

"Do sukoba je došlo između dviju skupina mlađih osoba, vjerojatno navijača, odnosno huligana. Došlo je do međusobnog gađanja kamenja i pirotehnikom. Intervenirala je redovita i interventna policija, a jedan policajac pogođen je kamenom u nogu. Policija radi na identifikaciji i pronalasku osoba umiješanih u incident", kazao je Feni glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Prema saznanjima, kao izgovor za sukob je bio grafit koji su kod nekadašnjeg hotela 'Ero' crtali pripadnici Red armyja u petak navečer. Grafit su tijekom subotnjeg prijepodneva precrtali pripadnici Ultrasa, da bi tijekom ranih popodnevnih sati ponovno Red Army precrtao grafit. Tom prilikom došlo je do narušavanja javnog reda i mira.