Nakon serije pljački po Hercegovini, dva migranta se preselila u Bosnu zbog istog razloga

provala, MUP HNŽ, prijave, provalnik, palestina, migranti, Mostar, Ljubuški, Hercegovina, teslić, Mostar, Ljubuški, krađa, provala, policija

Kako navode 'Nezavisne novine' državljani Palestine Samir Raki (26) i Saad Wafi (26) zatečeni su u pokušaju provale u kuću u Tesliću na kojoj su razbili prozor.

Policija ove migrante tereti da su u četvrtak u sitne sate pokušali izvršiti kazneno djelo 'Teška krađa'. Kako saznaju 'Nezavisne novine', oni su pokušali ući u kuću čiji su vlasnici trenutno u inozemstvu, ali im je plan osujetila susjeda.

"Ženska osoba je oko dva sata iza ponoći čula lomljenje stakla i vidjela nepoznate momke u Krajiškoj ulici, te je je pozvala policiju i sve anonimno prijavila, a policija je odmah postupila po prijavi", rekao je izvor 'Nezavisnih'.

Policijskoj postaji Teslić, sve je prijavljeno oko 01:50 sati, a za nekoliko minuta patrola je bila ispred kuće. Pored kuće zatekli su nepoznate mladiće, a vidjeli su da je staklo na katu kuće već bilo slupano dok je roletna bila napola podignuta, zbog čega su posumnjali da su pokušali ući.

Mladići su odmah uhićeni, a provjerama je utvrđeno da se radi o S.R. i S.V., državljanima Palestine. O svemu je obaviješten i vlasnik kuće koji se trenutno nalazi u inozemstvu, a koji će u narednom razdoblju, kada se vrati, provjeriti  je li bilo još oštećenja ili krađa u kući.

"S.R. i S.V. su sprovedeni u Službu za poslove sa strancima – Terenski ured Doboj, a potom u Okružno javno tužiteljstvo Doboj", naveli su iz Policijske uprave Doboj.

Inače, ove osobe su u proteklom razdoblju pravili probleme stanovnicima Mostara i okolice, te službenicima policije na ovom području. Osim Mostara, 'djelovali' su i na području Ljubuškog. Ulazili su u kuće, krali nakit, torbe i druge stvari.

Zbog objava na stranicama MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije, te u medijima o ovim mladićima, oglasili su se i iz veleposlanstva Palestine. Iz te institucije su tvrdili kako spomenute osobe, Raki i Wafi nisu državljani Palestine iako su se oni tako izjasnili.