Na sjeveru BiH uhićen po tjeralici iz Širokog Brijega

Granična policija BiH
Hercegovina.info

Službenici postrojbe Granične policije Gradiška su 1. travnja na graničnom prijelazu Gradiška na izlasku iz BiH priveli osobu B.B. (1995.) za kojim je Općinski sud u Širokom Brijegu raspisao tjeralicu. Tjeralica je izdana zbog kaznenog djela 'Prijevara', te je privedena osoba predana službenicima centra sudske policije u Posavskoj županiji.

Istog dana na istom prijelazu privedena je osoba M.V. (1985.) zbog tjeralice Osnovnog suda Banja Luka, a zbog kaznenog djela 'Izbjegavanje davanja izdržavanja'. Ova osoba je uhićena na ulasku u BiH, te je predana službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Nadalje, pripadnici postrojbe Granične policije (GP) BiH Brod, 3. travnja, lišili su slobode M.G. (1943.). Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Derventi zbog kaznenog djela 'Ugrožavanje sigurnosti'. 

Dan ranije, 2. travnja, službenici ove postrojbe su priveli D.C. (1978.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Derventi zbog kaznenog djela 'Polno uznemiravanje'. Državljani BiH su kontrolirani na ulasku u BiH na prijelazu Brod i predati službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Službenici postrojbe GP BiH Orašje, 3. travnja, predali su M.G. (1980.) službenicima Policijske uprave Orašje, nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Policijska uprava Orašje raspisala potragu zbog kaznenog djela 'Teška krađa'. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Orašje, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.