NA PJEŠAČKOM PRIJELAZU Uhićen taksist koji je udario pješakinje, maloljetnica je umrla

Hrvatska policija
Ilustracija

Uhićen je 52-godišnji taksist koji je u petak u Ulici Zrinskih i Frankopana u Varaždinu na pješačkom prijelazu naletio na dvije pješakinje od kojih je 15-godišnja djevojčica od posljedica ozljeda umrla idućeg dana u bolnici, izvijestila je u nedjelju varaždinska policija.

Do nesreće je došlo jer se 52-godišnji vozač taksija nije zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza kako bi propustio pješake dok su prelazili kolnik, objavila je Hina.

Upravljao je vozilom lijevim prometnim trakom zapadnog kolničkog traka Ulice Zrinskih i Frankopana iz smjera Vidovskog trga u smjeru Ulice Miroslava Krleže te, kako se dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza nije zaustavio, prednjim lijevim dijelom vozila naletio je na dvije pješakinje u dobi od 15 i 43 godine.

Pješakinje su ozlijeđene i prevezene u Opću bolnicu Varaždin, gdje je 15-godišnjakinja od posljedica ozljeda umrla u subotu u 11:30 sati.

Taksist je uhićen, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja bit će predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.