Na granici kod Posušja uhićen zbog nasilja u obitelji

privedeni, huligani, krivotvorenje, pritvor, tužiteljstvo, Sarajevo, pucnjava, uhićenje, granična policija, tjeralica, uhićenje, granična policija, pretres, tužiteljstvo, razbojništvo, granična policija, uhićenje, tjeralica, teška krađa, Nevesinje, tužiteljstvo

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Osoje, 8. svibnja, lišen je slobode A.H. (1968.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Zavidovićima zbog kaznenog djela 'Nasilje u obitelji'. Službenici postrojbe Granične policije (GP) BiH Gorica, bh. državljanina su predali službenicima Sudske policije Široki Brijeg.

Službenici postrojbe Granične policije BiH Aerodrom Sarajevo, 9. svibnja, lišili su slobode M.B. (1986.), državljanina Libana. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Wiesbaden raspisao tjeralicu zbog kaznenog djela 'Krađa'. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istoga dana, službenici postrojbe GPBiH Zvornik su prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj lišili slobode N.R. (1973.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Prethodno, 8. svibnja, na prijelazu Rača na izlasku iz BiH lišen je slobode R.E. (1958.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici postrojbe GPBiH Bijeljina, državljanina BiH su predali službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici postrojbe GPBiH Brod, 7. svibnja, lišili su slobode E.I. (1981.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Brčko distrikta BiH zbog kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Donji Svilaj i predat službenicima Policije Brčko distrikta BiH.

Službenici postrojbe GPBiH Orašje, 7. svibnja, lišili su slobode dvojicu bh. državljana na izlasku iz BiH. Na prijelazu Šamac lišen je slobode I.H. (1969.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora, dok je A.M. (1966.) lišen slobode jer ga potražuje Općinski sud u Kalesiji zbog kaznenog djela 'Ucjena'. I.H. je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina, a A.M. službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.