Mostarac u jednomjesečnom pritvoru zbog prijetnji kardinalu Puljiću, građanima i novinaru

Zatvor ruke
WiseGeek

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 22.1.2021. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje mjesec dana od dana oduzimanja slobode osumnjičenom Harisu P. (1994.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je u stjecaju počinio tri kaznena djela 'Ugrožavanje sigurnosti' iz čl. 183. st. 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ F BiH).

Naime, Haris P. se sumnjiči da je u tri navrata, u vremenskom razdoblju od 17.5.2020. godine do 7.11.2020. godine upućivao ozbiljne prijetnje po život, oštećenima: kardinalu V. P., građanima M. V., S. Ć. H., A. P. i novinaru Hrvatskog medijskog servisa B. G.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer naročite okolnosti opravdavaju strah da će počiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo se može izreći  kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ, u suradnji sa Federalnom upravom policije nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Županijskog tužiteljstva HNŽ.