MOSTAR Zbog pokušaja ubojstva trudne supruge, 33-godišnjak dobio mjesec dana pritvora

Incident kod Narodnog pozorišta
Hercegovina.info

Na prijedlog županijskog tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ), rješenjem Županijskog suda u Mostaru određen je jednomjesečni pritvor osumnjičenom Alenu M. (1987.) iz Mostara zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Ubojstvo u pokušaju' KZ F BiH prema oštećenoj, svojoj supruzi I. M., navedeno je u priopćenju za Hercegovina.info iz Ureda za informiranje Županijskog tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ).

Podsjetimo, u petak (24.7.) oko 19:30 sati u Ulici Brkića u Mostaru, nedaleko od mostarskih Šehitluka dogodio se incident, gdje je Alen M. s nožem u ruci nanio teške tjelesne ozljede svojoj supruzi I.M. (1992.) u predjelu stomaka. Ona se nalazi u visokom stupnju trudnoće, odnosno u šestom mjesecu, te je postojala bojazan da je ozlijeđeno i nerođeno dijete.

Teško ozlijeđena I.M. je uspjela pobjeći od supruga, te se obratila prvim susjedima za pomoć koji su pozvali hitnu pomoć i policiju. Brzom reakcijom hitne pomoći i osoblja Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar spašeni su životi majke i nerođene bebe, dok su službenici policije Alena M. zatekli nagog s nožem u ruci, te su ga uz sredstva prisile svladali i priveli u službene prostorije Policijske uprave Mostar.

Kontaktirali smo i Ured za informiranje SKB Mostar, odakle su za Hercegovina.info u ponedjeljak priopćili: "Pacijentica I.M. (1992.) je hospitalizirana na Klinici za kirurgiju SKB Mostar. Zadobila je teške tjelesne ozljede. Trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja i oporavlja se".

Hercegovina.info neslužbeno saznaje kako je sa bebom sve u redu, te nije zadobila ozljede.

Iz MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije je priopćeno kako je o ovom događaju upoznat nadležni tužitelj, te službenici Odjela kriminalističke policije.