MOSTAR FUP uhitio dvije osobe, te je zaplijenjeno 85 stabljika kanabisa

FUP zapljena kanabisa
FUP

Službenici Federalne uprave policije (FUP), od jučer (19.1.) pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije provode mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji operativno - taktičke akcije kodnog naziva 'Laboratorij', vezano za dokumentiranje osoba i krivičnog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

FUP zapljena kanabisa

U sklopu navedenih aktivnosti, uhićene su dvije osobe iz Mostara inicijala DŽ.T. (1982.), Š.M. (1995.), zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela. Nadalje, na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru u večernjim satima 19.1.2021. godine, na području Mostara izvršena je očevidna radnja i pretres objekta iznajmljenog od strane treće osobe. 

U navedenom objektu je pronađen laboratoriji za proizvodnju opojne droge 'Canabis Sativa L', a kojom prilikom je u istom pronađeno 85 zasada nevedene opojne droge. Laboratorij je bio pokriven unutarnjim i vanjskim video nadzorom kao i alarmnim sistemima, dok je za uzgoj zasada bio postavljen sistem koji je proizvodio improviziranu sunačanu svjetlost i toplotu, te sustav za navodnjavanje.

FUP zapljena kanabisa

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije u Mostaru u zakonskom roku biti predate na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije uz Izvještaj o izvršenim krivičnom djelu, navedeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.