MOSTAR FUP uhitio dvije osobe, te je zaplijenjeno 85 stabljika kanabisa

MOSTAR FUP uhitio dvije osobe, te je zaplijenjeno 85 stabljika kanabisa
FUP

Službenici Federalne uprave policije (FUP), od jučer (19.1.) pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije provode mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji operativno - taktičke akcije kodnog naziva 'Laboratorij', vezano za dokumentiranje osoba i krivičnog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, uhićene su dvije osobe iz Mostara inicijala DŽ.T. (1982.), Š.M. (1995.), zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela. Nadalje, na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru u večernjim satima 19.1.2021. godine, na području Mostara izvršena je očevidna radnja i pretres objekta iznajmljenog od strane treće osobe. 

U navedenom objektu je pronađen laboratoriji za proizvodnju opojne droge 'Canabis Sativa L', a kojom prilikom je u istom pronađeno 85 zasada nevedene opojne droge. Laboratorij je bio pokriven unutarnjim i vanjskim video nadzorom kao i alarmnim sistemima, dok je za uzgoj zasada bio postavljen sistem koji je proizvodio improviziranu sunačanu svjetlost i toplotu, te sustav za navodnjavanje.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije u Mostaru u zakonskom roku biti predate na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije uz Izvještaj o izvršenim krivičnom djelu, navedeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.