MITO Za tri bh. inspektora predložene mjere zabrane

tužiteljstvo, duhan, lažne obuke, njemački jezik, tužiteljstvo, mjere zabrane, korupcija, Ured za veterinarstvo

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputit će prema Sudu BiH prijedlog mjera zabrane za osumnjičene: Indiru D.-H. (1967.) iz Brčkog, uposlena kao granični veterinarski inspektor Ureda za veterinarstvo BiH, Ivu K. (1964.) iz Bosanskog Šamca, uposlen kao granični veterinarski inspektor Ureda za veterinarstvo BiH, i Mladena M. (1959.) iz Bosanskog Šamca, uposlen kao granični veterinarski inspektor Ureda za veterinarstvo BiH.

Mjere zabrane, između ostalog se odnose na udaljenje osumnjičenih iz službenih prostorija i zabranu obavljanja djelatnosti Ureda za veterinarstvo, kao i zabranu kontaktiranja i sastajanja sa svjedocima i osumnjičenim u predmetu.

Navedene mjere zabrane, osigurat će neometano provođenje i okončanje istrage koju provodi Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim agencijama i institucijama.

Navedeni veterinarski inspektori, osumnjičeni su za koruptivna kaznena djela 'Zlouporabe položaja ili ovlasti', te 'Primanje dara ili drugog oblika koristi'. Istraga u predmetu se intenzivno nastavlja, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.