MITO Za tri bh. inspektora predložene mjere zabrane

MITO Za tri bh. inspektora predložene mjere zabrane

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputit će prema Sudu BiH prijedlog mjera zabrane za osumnjičene: Indiru D.-H. (1967.) iz Brčkog, uposlena kao granični veterinarski inspektor Ureda za veterinarstvo BiH, Ivu K. (1964.) iz Bosanskog Šamca, uposlen kao granični veterinarski inspektor Ureda za veterinarstvo BiH, i Mladena M. (1959.) iz Bosanskog Šamca, uposlen kao granični veterinarski inspektor Ureda za veterinarstvo BiH.

Mjere zabrane, između ostalog se odnose na udaljenje osumnjičenih iz službenih prostorija i zabranu obavljanja djelatnosti Ureda za veterinarstvo, kao i zabranu kontaktiranja i sastajanja sa svjedocima i osumnjičenim u predmetu.

Navedene mjere zabrane, osigurat će neometano provođenje i okončanje istrage koju provodi Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim agencijama i institucijama.

Navedeni veterinarski inspektori, osumnjičeni su za koruptivna kaznena djela 'Zlouporabe položaja ili ovlasti', te 'Primanje dara ili drugog oblika koristi'. Istraga u predmetu se intenzivno nastavlja, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.