Među privedenima, osim biznismena i manekenke, je i policajac. Objavljeno i tko je završio s lisicama

Akcija meta privođenje
Zenicablog

Službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije (ZDŽ) su u proteklom razdoblju, pod nadzorom i u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom ZDŽ, u okviru operativne akcije kodnog naziva 'Meta' poduzimali operativno - taktičke i istražne mjere i radnje, usmjerene na lišenje slobode i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje kaznenih djela: 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz članka 238. Kaznenog zakona Federacije BiH, 'Odavanje službene tajne' iz članka 388. Kaznenog zakona Federacije BiH, 'Zloupotreba položaja ili ovlaštenja' iz članka 383. Kaznenog zakona Federacije BiH i 'Nadriliječništvo' iz članka 233. Kaznenog zakona Federacije BiH.

U nastavku ove policijske akcije, danas (31.3.) u ranim jutarnjim satima, od strane policijskih timova započeti su istovremeni pretresi na 22 lokacije na području ZDŽ, Sarajevske županije (SŽ) i Tuzlanske županije, piše Zenicablog. 

Današnje aktivnosti su zapravo nastavak opsežne policijske akcije kodnog naziva 'Meta', koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova ZDŽ i u okviru koje su u proteklom razdoblju, u pojedinačnim akcijama policije, pronađene i oduzete značajne količine opojnih droga.

Aktivnosti u okviru ove akcije se poduzimaju u suradnji i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva ZDŽ, te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici i Visokom.

Tijekom provođenja navedene operativne akcije, zadokumentiran je i dostavljen Tužiteljstvu izvještaj protiv 11 osoba, koje su meta današnjih aktivnosti, a koje se sumnjiče da su u vremenskom razdoblju od mjeseca lipnja 2020. godine do mjeseca ožujka 2022. godine, na području ZDŽ, SŽ i šire u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi nabavljale, prometovale i vršile prodaju opojnih droga krajnjim konzumentima.

Akcija meta privođenje

Radi se o osobama: O.M. (1983.), iz Sarajeva, S.M. (1989.) iz Ilijaša, D.B. (1980.) iz Visokog, P.A. (1972.) iz Tuzle, G.M. (1972.) iz Sarajeva, M.A. (1979.) iz Sarajeva, Č.A. (1985.) iz Sarajeva., O-G.Dž. (1983.) iz Sarajeva, i A.M. (1979.) iz Sarajeva.

Nadalje, O.M., Č.A. i  O-G.Dž. se sumnjiče za izvršenje i krivičnog djela 'Nadriliječništvo', a osobe K.R. i M.M. za kazneno djelo 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga'.

Osoba S.M. (1989.), koja je također privedena u današnjoj akciji, a radi se o policijskom službeniku u Policijskoj postaji Visoko, se sumnjiči za izvršenje kaznenih djela 'Odavanje službene tajne' iz članka 388. Kaznenog zakona Federacije BiH i 'Zloupotreba položaja ili ovlaštenja' iz članka 383. Kaznenog zakona Federacije BiH, navodi Zenicablog.

Na lokacijama na kojima su vršeni pretresi, osam osoba je stavljeno pod kontrolu i privedeno, dok se za dvije osobe intenzivno tragalo. Radi se o osobama: K.R. (1962.) iz Visokog, i O.M. (1983.) iz Sarajeva. 

Danas, u 15:10 sati, od strane pripadnika Granične policije BiH na graničnom prijelazu je privedena osoba O.M (Mahiru O.) za kojim se intenzivo tragalo i nad kojim će, nakon sprovođenja u službene prostorije Uprave policije MUP ZDŽ, biti zavedena kriminalistička obrada.

Kako navodi 'Dnevni avaz', među uhićenima su i bh. manekenka Džejla Galvović-Očuz, biznismen Gordan Memija, kao i policijski službenik Muris S. iz Visokog, dok je Džejlin suprug Mahir Očuz lišen slobode na graničnom prijelazu. Za Refikom Kurgašem, biznismenom i bivšim predsjednikom Županijskog odbora A-SDA ZDŽ, policija još traga.