MALTRETIRAO KĆERKE Istaknuti grudski kriminalac i sin mu privedeni zbog obiteljskog nasilja

Policija ŽZH
Ilustracija/Hercegovina.info

Višestruki ponavljač u kaznenim djelima Mate Šimić zvani Dolkić sada je na meti grudske policije zbog nasilja u obitelji. Dolkića je prijavila bivša supruga da u obiteljskoj kući u mjestu Borajna, Grude, fizički zlostavlja i maltretira njihove zajedničke malodobne kćerke. Postupajući po prijavi sa svime je upoznat Centar za socijalni rad Grude i dežurni tužitelj. 

Mjere zabrane

"Vezano za vaš upit ovim putem Vas obavještavam da sam dana 28. 5. 2024. g., kao dežurni tužitelj ŽT ŽZH, od strane djelatnika PU Grude obaviješten o prijavi kaznenog djela Nasilje u obitelji počinjeno na štetu dvije mldb. osobe od strane M. Š. i L. Š. iz Gruda. Istog dana su, uz prethodno odobrenje dežurnog tužitelja, policijski djelatnici PU Grude ishodili usmenu naredbu za pretres obiteljske kuće, okućnice i vozila koje koriste osumnjičeni od strane suca za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom, nakon čega je izvršen pretres te su obavljene i očevidne radnje u obiteljskoj kući na samom mjestu događaja, dok su osumnjičeni lišeni slobode", potvrdio je naša saznanja tužitelj Mladen Hrstić, zamjenik glavne tužiteljice. Izrečene su mjere zabrane. 

"Od PU Grude smo obaviješteni da su dana 29. 5. 2024. g. osumnjičenicima od strane Općinskog suda u Ljubuškom, temeljem odredbi zakona o zaštiti nasilja u obitelji, izrečene zaštitne mjere zabrane približavanja žrtvama nasilja u trajanju od 6 mjeseci dok su mldb. oštećene izmještene iz obiteljske kuće na sigurnu lokaciju", potvrdio je zamjenik glavne tužiteljice u ŽZH Mladen Hrstić.

Podsjetimo, Mate Šimić zvani Dolkić (1969.) i njegov brat Blago (1976.) osuđeni su u Sudu BiH na 13, odnosno osam godina zatvora. U Sudu BiH su osuđeni zbog organiziranog kriminala (skupinu organizirao Mate) i prekograničnog krijumčarenja drogom, neovlaštenog posjedovanja droge s ciljem daljnje prodaje, držanja eksploziva, a stariji od braće i za prijetnje tadašnjem policijskom komesaru MUP-a ŽZH-a Zoranu Galiću.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.