DOLKIĆ JUNIOR Sin poznatog grudskog kriminalca nakon pljački u BiH pao u Hrvatskoj s migrantima

krijumčarenje,ilegalni migranti ,granični prijelaz
Ilustracija/Granična policija BiH

Ivan Šimić Dolkić, o kojem smo već ranije pisali u kontekstu dvije pljačke u ZHŽ pao je s migrantima u Hrvatskoj. Hrvatski Europol traži od naše domaće policije informacije o Dolkićevoj prošlosti, te navodi da je uhićen sredinom listopada u Zagvozdu dok je prevozio migrante, konkretno dvojicu državljana Turske, saznaje Hercegovina.info. Suvozač mu je bio Ante Šimić, državljanin RH, a obojica su uhićeni i protiv njih je pokrenut kazneni postupak za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH. 

Podsjetimo, najmanje dvije pljačke koje su se na području županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) dovode se u vezu sa sinom Mate Šimića Dolkića, istaknutog grudskog kriminalca. Premda tek dvadesetogodišnjak Ivan Šimić gradi zavidan policijski dosje, javljaju dobro upućeni izvori portala Hercegovina.info. Ranije smo objavljivali da ga se dovodi u vezu s pljačkom u Grljevićima, te krađom laptopa u Srednjoj školi u Grudama. 

Podsetimo, Mate Šimić zvani Dolkić (1969.) i njegov brat Blago (1976.) osuđeni su u Sudu BiH na 13, odnosno osam godina zatvora. U Sudu BiH su osuđeni zbog organiziranog kriminala (skupinu organizirao Mate) i prekograničnog krijumčarenja drogom, neovlaštenog posjedovanja droge s ciljem daljnje prodaje, držanja eksploziva, a stariji od braće i za prijetnje tadašnjem policijskom komesaru MUP-a ŽZH-a Zoranu Galiću.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.