MAJKA DILERA IZ BiH Medicinska sestra uhićena u Hrvatskoj s 49 kg marihuane

uhićenje žena
Ilustracija/Getty Images

Draženka Ugrenović (46), medicinska sestra iz Gradiške, uhićena je u Hrvatskoj nakon što je policija kod nje pronašla 49 kilograma marihuane, doznaje ATV.

Ugrenović je uhićena prošli tjedan kada su pripadnici MUP-a Hrvatske, na autocesti prema Sloveniji, zaustavili automobil koji je vozila i u njemu otkrili veću količinu droge.

Medicinska sestra je odmah uhićena te joj je, kako se neslužbeno doznaje, određen istražni zatvor zbog sumnje da je počinila kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. MUP Hrvatske nije se službeno oglasio o ovom uhićenju i detalji akcije još nisu poznati.

Sinovi pod istragom zbog prodaje droge

Inače, uhićena Draženka majka je Veljka i Marka Ugrenovića koji su uhićeni u Republici Srpskoj zbog trgovine drogom. Veljko je uhićen u akciji "Skladište 2", koja je provedena u prosincu 2021. godine na temelju podataka iz aplikacija "Sky" i "Anom". Marko je uhićen prošlog mjeseca u akciji “Romi” u Prijedoru i od tada se nalazi u pritvoru.

Istragu o akciji "Storij" vodi Tužiteljstvo BiH i njome je obuhvaćeno više od 20 osoba, ali optužnica još nije podignuta. Veljko je, kao i većina osumnjičenih, u pritvoru proveo šest mjeseci, a u lipnju 2022. pušten je da se brani sa slobode.

Droga se krijumčarila u Europsku uniju

Predmet pred Sudom BiH vodi se pod nazivom "Veljko Ugrenović i drugi", a grupa je optužena da je iz Albanije i Crne Gore u BiH prokrijumčarila veću količinu "skanka", koji je zajedno s oružjem bio uskladišten u Gradiška. Sumnja se da su dio droge osumnjičenici preprodavali u BiH, dok su veći dio prepakirali i krijumčarili u Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku.

Kako stoji u tužiteljskim spisima, to su činili vozilima koja su imala namjenske bunkere za skrivanje droge. U akciji je otkriven laboratorij za uzgoj marihuane, zaplijenjeno oko 100.000 KM, oružje i 11 skupocjenih vozila.

Otkriven laboratorij za uzgoj marihuane

Istragu u predmetu "Rom" vodi Okružno javno tužiteljstvo u Prijedoru, a osim Marka Ugrenovića, osumnjičeno je još 13 osoba. Tijekom akcije policija je u mjestu Kozaruša otkrila laboratorij za umjetni uzgoj marihuane s 209 stabljika indijske konoplje.

Oduzeto je i 18,6 kilograma marihuane, 1,24 kilograma kokaina, 790 grama marihuane, oružje i drugi dokazni materijali. I taj predmet je u fazi istrage, a grupa se sumnjiči da se od početka 2023. do 23. travnja ove godine na području Prijedora bavila proizvodnjom i prometom droga.