LIVNJAK KRAO BATERIJE Policija upozorava građane da zaključavaju svoja vozila

MUP HBŽ-a
Arhiva/Hercegovina.info

Djelatnici PU Livno podnijeli su u petak Županijskom tužiteljstvu u Livnu izvješće o počinjenju kaznenog djela protiv 61-godišnjeg N. G. iz Livna zbog postojanje osnovane sumnje da je krao baterije iz baznih stanica na području Livna.

Kako su kazali iz MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ), s ciljem pribavljanja imovinske koristi N. G. je od travnja do srpnja tekuće godine otuđio set baterija u vlasništvu HT-a Eronet i BH Telecoma iz baznih stanica na lokalitetu iznad mjesta Grgurići i Megdan, prenosi Fena.

Sve češća krađa automobila

Iz MUP-a HBŽ-a također upozoravaju da je u posljednje vrijeme na području Hercegbosanske županije zabilježen veći broj kaznenih djela "oduzimanje tuđe pokretnine" tj. odvoženja motornih vozila ispred obiteljskih kuća.

Kako je pojašnjeno, pojedine osobe iskoriste to što vlasnici motornih vozila ostavljaju nezaključana vozila s ključevima u bravama vozila, pa ih odvoze i koriste dok ima pogonskog goriva.

U par navrata, kako dodaju, s tim su vozilima sudjelovali i u prometnim nezgodama ili ostavili vozila s određenim oštećenjima.

Stoga su iz MUP-a skrenuli pozornost građanima da ne ostavljaju otključana vozila i ključeve u bravama, a kako bi građani sačuvali svoju pokretnu imovinu te kako bi se smanjio broj ovakvih kaznenih djela.