VIDEO  LEZI DOLE Specijalci upali u kafić i uhitili osumnjčenog za bacanje bombe

Kakanj uhićenje
Screenshot

U nastavku aktivnosti na potpunom rasvjetljavanju više kaznenih djela počinjenih dana 18.4.2022. godine kada je u ulici 29. novembar,  općina Kakanj, u dvorištu kuće vlasništvo H.A. bačena nepoznata eksplozivna naprava, službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije (ZDŽ) su, u suradnji sa službenicima Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDŽ, priveli jednu osobu na području općine Kakanj.

Nakon što je dana 7.6.2022. godine, osoba Đ.E. iz Zenice, uz izvještaj o izvršenom kaznenom djelu i otkrivanju izvršitelja, predat u nadležnost i dalje postupanje Županijskom tužiteljstvu ZDŽ, zbog postojanja osnova sumnje da je u stjecaju počinio kaznena djela na štetu oštećenog H.A., službenici Uprave policije MUP-a ZDŽ su nastavili sa provođenjem intenzivnih i sveobuhvatnih mjera i radnji na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima su izvršena spomenuta kaznena djela.

S tim u vezi, dana 29.6.2022. godine, privedena je osoba E.D. (1961.), iz Kaknja zbog postojanja osnova sumnje da je kao suizvršitelj, izvršio kaznena djela 'Izazivanje opće opasnosti' iz članka 323. stav 1. Kaznenog zakona FBiH, 'Oštećenje tuđe stvari' iz članka 293. stav 1. Kaznenog zakona FBiH i 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija' iz članka 371. stav 1. Kaznenog zakona FBiH, prenosi Zenicablog.

Sadržaj se učitava...

Nakon što se završi kriminalistička obrada isti će uz dopunu Izvještaja o počinjenim kaznenim djelima, biti predat postupajućem tužitelju Županijskog tužiteljstva ZDŽ u nadležnost i daljnje postupanje, priopćeno je iz MUP-a ZDŽ.

Inače, 18. travnja ove godine u 23:20 sati dežurna služba Policijske postaje Kakanj je zaprimila dojavu da je u ulici 29. novembar, općina Kakanj, u dvorištu kuće vlasništvo H.A. bačena nepoznata eksplozivna naprava, kojom prilikom nije bilo ozlijeđenih osoba dok su usljed eksplozije pričinjena materijalna oštećenja na stambenom objektu (kući) i putničkom motornom vozilu marke VW Touareg.

Kakanj uhićenje

Također, uočena su oštećenja susjednog stambenog objekta (kuće) vlasništvo O. H., iz Kaknja. Službenici Sektora kriminalističke policije su u suradnji sa službenicima Policijske postaje Kakanj, poduzimali opsežne i sveobuhvatne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti izvršenog kaznenog djela kojom prilikom su došli do operativnih saznanja da se u vezu sa izvršenjem ovog kaznenog djela može dovesti osoba Đ.E. (1988.) iz Zenice, objavio je portal Zenicablog.

On se sumnjiči da je u stjecaju počinio kaznena djela: 'Izazivanje opće opasnosti' iz članka 323. stav 1. Kaznenog zakona FBiH, 'Oštećenje tuđe stvari' iz članka 293. stav 1. Kaznenog zakona FBiH i 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija' iz članka 371. stav 1. Kaznenog zakona FBiH.