KRIJUMČARILI KRAVE Uhićena dvojica bh. državljana, tri osobe pobjegle čamcem

KRIJUMČARILI KRAVE Uhićena dvojica bh. državljana, tri osobe pobjegle čamcem
Ilustracija

Radeći na sprječavanju krijumčarenja preko državne granice, službenici Jedinice granične policije Zvornik, 16. siječnja 2021. godine u suradnji sa službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji pružaju pomoć u nadzoru granice, spriječili su krijumčarenje sedam grla krupne stoke (krava) iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

U vezi s ovim krijumčarenjem dovode se dvojica bh. državljana koji su uhićena te još tri nepoznate osobe koje su se, nakon što su ugledale policijske službenike, čamcem preko rijeke Drine udaljile u pravcu Republike Srbije.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo “krijumčarenje”, protiv dvojice državljana BiH bit će podneseno izvješće Tužiteljstvu BiH.

Krijumčarena stoka je privremeno oduzeta. O navedenom događaju obaviještena je i Stanica granične policije Ljubovija Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije u cilju pronalaska osoba koja se dovode u vezu s navedenim krijumčarenjem. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju, priopćeno je iz Granične policije BiH.