Krijumčarili 13 migranata u tri automobila: Dva vozača pobjegla, a jedan uhićen

Krijumčarili 13 migranata u tri automobila: Dva vozača pobjegla, a jedan uhićen
GP BiH

Pripadnici Postrojbe granične policije Dobrljin, 19. srpnja 2020. godine, uhitili su E.B. (1980.), državljanina Bosne i Hercegovine, nakon što je na području Kostajnice otkriven u krijumčarenju ilegalnih migranata iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Radi se o ukupno 13 ilegalnih migranata, koje su, uz E.B. krijumčarile još dvije osobe, a koje su se udaljile u nepoznatom pravcu ugledavši pripadnike GPBiH. Ilegalni migranti, među kojima je bilo i maloljetnih osoba, krijumčareni su u tri vozila.

Nitko od ilegalnih migranata nije posjedovao identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima Granične policije izjavili su da dolaze iz Bangladeša. Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo 'Krijumčarenje osoba', protiv E.B. ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu. Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

O događaju su obaviješteni pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH koji će nastaviti daljnji rad nad ilegalnim migrantima, a u tijeku je i daljnji rad na otkrivanju ostalih počinitelja ovog krivičnog djela, navedeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.