KRAĐA U POSUŠJU NIJE JEDINA Na području ŽZH u posljednjih mjesec i pol dogodilo ih se 13

Policija ŽZH
Hercegovina.info

Teška krađa koja se 5. studenog dogodila u Posušju nije jedina koja se u posljednjih mjesec i pol dana dogodila na području Županije Zapadnohercegovačke. Potvrdili su to za naš portal iz Ureda komesara MUP-a ŽZH. Naime, od 1.10. 2021. do danas na području ove županije dogodilo se ukupno njih 13.

"U gore navedenom razdoblju dogodilo se 13 KD 'Krađe' i 'Teške krađe', od toga, devet KD 'Krađa' iz čl. 286 KZ FBiH (Široki Brijeg pet, Posušje dvije, Ljubuški dvije) i četiri KD 'Teška krađa' iz čl. 287 KZ FBIH (Grude tri, Posušje jedna), koje se vrše obijanjem, provaljivanjem ili drugim savladavanjem većih prepreka da se dođe do stvari iz zatvorenih zgrada, soba, blagajni, ormara ili drugih zatvorenih prostorija ili prostora", rekli su za Hercegovina.info iz Ureda komesara MUP-a ŽZH.

Iz MUP-a ŽZH jučer su priopćili kako je rasvijetljeno djelo 'Teške krađe' u Posušju zbog čega su privedene tri osobe. Naime, Čapljinac, Vogošćanin i Crnogorac uhićeni su nakon što su teško oštetili Posušaka.

"Službenici Policijske uprave Posušje, radeći na rasvjetljavanju kaznenog djela 'Teška krađa' počinjenog dana 5. studenoga 2021.godine, na štetu Z. B. iz Posušja, došli su do saznanja da su počinitelji kaznenog djela 'Teška krađa' osobe  M. I. (41) iz Čapljine, E. Đ. (44) iz Vogošće i E. G. (42) iz Crne Gore. Isti su uhićeni zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo 'Teška krađa' iz čl.287  KZ FBiH. Prilikom uhićenja od osumnjičenih je oduzeta određen iznos novca, uz Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, koja u količini i apoenima odgovara iznosu novca otuđenog u navedenom kaznenom djelu", priopćili su iz MUP-a ŽZH.

Ostale navedene krađe ne mogu se dovesti u vezu s uhićenom trojkom.

Kažimo kako policija u Hercegovini ove jeseni ima pune ruke posla. Osim navedenih djela krađe u ŽZH, serija teških krađa dogodila se u posljednjih mjesec dana i na području općine Čitluk. Naime, tamo je izvršeno sedam pljački obiteljskih kuća iz kojih je otuđena znatna količina nakita i određen iznos novca. 

Počinitelji ovih djela za sada još nisu uhićeni, no prema neslužbenim informacijama policija posjeduje određena saznanja kako su djela teških krađa na području navedene općine činile dvije skupine pljačkaša. Kako neslužbeno doznajemo radi se o jednoj skupini s područja Zvornika, dok se za drugu sumnja da se radi o 'domaćoj ekipi' s područja općine Čitluk.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.