ČITLUK Serija krađa zadnjih 20 dana, sve u isto vrijeme

Ilustracije
hercegovina.info

Na području Čitluka u zadnjih dvadesetak dana opljačkan je niz obiteljskih kuća, a što je zanimljivo, sve u isto vrijeme.

O najnovijoj provalnoj krađi MUP HNŽ-a je izvjestio jutros. 

"01.11.2021.godine oko 20,30 sati u PS Čitluk obratio se M.O. (1970.) i prijavio da je u mjestu Potpolje od strane NN osobe provaljeno u obiteljsku kuću i tom prilikom otuđena veća količina novca i zlatnog nakita", naveli su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

No, kako doznaje Hercegovina.info ovo nije jedina provala i pljačka obiteljske kuće na području ove općine u posljednje vrijeme. Naime, prema informacijama s kojima raspolažemo, u posljednjih 20 dana opljačkano je njih još šest. Ono što je također zanimljivo je to kako ih je većina opljačkana u dane vikenda, a sve su se dogodile u vremenu između 18 i 21 sat, kada su kuće najčešće ostajale prazne.

Prema informacijama do koji smo došli sumnja se kako su navedene krađe izvršene od strane dvije različite skupine. Sumnje govore kako se radi o jednoj skupini s područja RS-a, koja je za ova kaznena djela teških krađa koristila renta-car vozila, dok za drugu skupinu postoje indicije da se radi o kradljivcima s područja Čitluka.

Sigurno je kako počiniteljima ovih kaznenih djela posao olakšava i činjenica da općina Čitluk nije u ciijelosti pokrivena videonadzorom, ali ne posjeduje ni video-analitički sustav 'Renata' koji omogućuje automatizirani nadzor svake registarske tablice, što bi znatno olakšalo u rasvjetljavanju ovih kaznenih djela. O uvođenju istog u općini Čitluk godinama sve ostaje samo na ispraznim riječima.

Do tada građane se samo može pozvati na oprez te da paze na svoje obiteljske kuće i materijalne stvari.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.