KRAĐA U APARTMANU U Neumu uhićen Bosanac zbog krađe novca i nakita

Lisice
Arisbusiness

Službenici Policijske postaje Neum su 8.7.2020. godine, oko 10 sati, uhitili osobu inicijala I.S. (1983.) iz Zenice, zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo 'Teška krađa' čl. 287. KZ F BiH.

Osumnjičeni se tereti da je dana 7.7. ove godine u noćnim satima nasilno provalio u apartman, ulica Mimoza u Neumu, te otuđio veći iznos novca i zlatnog nakita. Provedenom kriminalističkom istragom službenika Policijske postaje Neum, osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnog djela, te su kod istog pronađene otuđene stvari oštećenog i predmeti koje je koristio prilikom provale.

Krimiminalističko - operativnom obradom osumnjičenog ispostavilo se da je osumnjičeni višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela, te pravomoćno osuđivan za krivična djela 'Neovlaštena proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga', 'Teških krađa', 'Krađa', 'Pokušaj ubojstva', za ta krivična djela dobio je i odslužio 13 godina zatvora.

Po okončanju kriminalističke istrage predmet će biti proslijeđen Županijskom tužiteljstvu na daljnje postupanje, navedeno je iz Ureda za informiranje MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije.