KONTROLE Uhićen po tjeralici tužiteljstva HNŽ

Granična policija BiH
Hercegovina.info

Službenici Postrojbe Granične policije (PGP) Gorica, 20. prosinca, lišili su slobode T.B. (1969.) jer je utvrđeno da ga potražuje Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije zbog krivičnog djela 'Izbjegavanje izdržavanja'. Državljanin BiH i Republike Hrvatske je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gorica i predat službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Službenici Postrojbe granične policije Orašje, 21. i 20. prosinca, lišili su slobode dvojicu državljana Bosne i Hercegovine na ulasku u BiH. Za A.B. (1992.) graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Lukavcu radi izdržavanja kazne zatvora, dok je za A.H. (1964.) ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku, također, radi izdržavanja kazne zatvora. A.B. je kontroliran na prijelazu Šamac i predat službenicima Sudske policije Odžak. A.H. je kontroliran na prijelazu Orašje i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Službenici JGP Zvornik, 20. i 18. prosinca, lišili su slobode državljanina BiH P.K. (1973.) i državljanina BiH i Republike Srbije B.G. (1979.) nakon što je ustanovljeno da ih potražuju Osnovni sud u Zvorniku i Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. P.K. je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Šepak, a B.G. na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj. Obojica su predata službenicima Sudske policije Zvornik.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla, pripadnici GPBiH su 20. prosinca, na letu iz Štokholma lišili slobode A.H. (1994.). Provjerama je utvrđeno da ovog bh. državljanina potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.  

Službenici JGP Bijeljina, 20. prosinca, lišili su slobode K.J. (2000.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Banja Luka raspisala tjeralicu zbog krivičnog djela 'Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga'. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Rača i predat službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Istoga dana, prilikom ulaska u BiH na prijelazu Brod lišen je slobode M.D. (1963.) jer ga potražuje Općinski sud u Kiseljaku zbog krivičnog djela 'Krivotvorenje isprave'. Službenici PGP Brod, državljanina BiH i Hrvatske predali su službenicima Sudske policije Odžak.

Službenici PGP Gradiška, 19. prosinca, lišili su slobode F.H. (1978.), državljanina Kraljevine Švedske. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Štokholm raspisao tjeralicu zbog teških krivičnih djela u vezi poreza, računovodstva, pranja novca i komercijalnog pranja novca. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Gradina i predat službenicima Sudske policije Suda BiH. 

Prethodno, 18. prosinca, službenici ove postrojbe su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradiška lišili slobode M.D. (1972.). Provjerama je utvrđeno da ga potražuju Sud BiH zbog krivičnog djela 'Krijumčarenje osoba' i Osnovni sud Brčko distrikta BiH zbog krivičnog djela 'Krivotvorenje isprave'. Bh. državljanin je predat službenicima Sudske policije Suda BiH, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.