KLJUČAN SVJEDOK Maloljetnica bi mogla znati tko je naručitelj i ostale pojedinosti oko likvidacije srbijanskog Eskobara

Policija očevid Srbija
Telegraf

Maloljetnici koja je bila u društvu osumnjičenih za ubojstvo Ranka Radoševića Eskobara u štek stanu na Novom Beogradu određen je pritvor u trajanju do 30 dana. Kako saznaje Telegraf, Viši sud joj je odredio pritvor zbog kaznenog djela 'Teško ubojstvo u suizvršiteljstvu' i 'Nedozvoljena proizvodnja, držanje, i promet oružja i eksplozivnih materija'.

Tinejdžerica ima 17 godina, a jučer je saslušana u Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu u Odjelu za maloljetnike, jer postoji sumnja da je pomagala oko likvidacije i da je znala što se sve planira.

Upravo zbog djela koja joj se stavljaju na teret, ona je ključan svjedok u istrazi ovog ubojstva, obzirom da se sumnja da je bila upućena u sve i radila logistiku likvidacije.

"Ona je saslušana u Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu u Odjelu za maloljetnike. Njen iskaz bit će ključan za ovo ubojstvo. Dakle, ona je, ukoliko se dokažu sumnje, bila upućena u to kako se planirao zločin, koliko dugo, kako su našli stan, oružje... i na kraju ono ključno, tko je naručitelj ubojstva. Prema saznanjima iz istrage, njih su angažirali 'kavčani', a ubijeni Radošević je bio pripadnik 'škaljarskog' klana", rekao  je sugovornik iz istrage ovog slučaja za Telegraf.

Da podsjetimo, u štek stanu na Novom Beogradu jučer je policija uhapsila dvojicu muškaraca Stefana Z. (28) i Luku V. (26) koji se dovode u vezu sa ubojstvom Ranka Radoševića Eskobara na benzinskoj crpki u Rušnju kod Beograda. Inače, Stefan i Luka bit će saslušani sutra u Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu.