IZRUČEN IZ ŠPANJOLSKE Zloglasni pripadnik Zemunskog klana u tajnosti doveden u BiH

sinisa petric zenica
MUP Srbije

Siniša Petrić zvani Zenica izručen je BiH iz Španjolske i sproveden u Kazneno-popravni zavod Foča, potvrdio je ATV-u  ravnatelj sudske policije Republike Srpske Željko Dragojević.

Kako navodi spomenuti medij, Petrića su u KPZ sproveli Žandarmerija i pripadnici interventne jedinice Sudske policije Republike Srpske.

Petrić je u Španjolskoj izdržavao kaznu od 15 godina zatvora, nakon čega je tražio da ostatak kazne odleži u BiH što mu je odobrio Okružni sud u Banjoj Luci.

U pitanju je jedan od najmonstruoznijih ubojica Zemunskog klana, koji slovi za desnu ruku Luke Bojovića, kriminalca iz Srbije.

Podsjetimo, Petrić je 2012. uhićen u Valenciji u Španjolskoj zajedno sa Lukom Bojovićem i Vladimirom Milisavljevićem, zvanim Vlada Budala. Još kao maloljetnik bio je član grupe ubojica Marinka Magde, koja je ubila 14 ljudi u Vojvodini i Mađarskoj. Njegova ekipa, koja je radila za Magdu, u siječnju 1994. je za samo jednu noć u Subotici ubila Milana, Stanu i njihovog sina Daneta Petrića, koji je tada imao samo 11 godina, kao i Veru i Josipa Agatića.