ZLOGLASNI UBOJICA Poznat razlog odgađanja izručenja Siniše Petrića u BiH

sinisa petric zenica
MUP Srbije

Izručenje BiH poznatog ubojice Siniše Petrića, zvanog Zenica, odgođeno je za veljaču jer je, navodno, sudjelovao u incidentu u španjolskom zatvoru, potvrđeno je Glasu Srpske.

On je avionom jučer trebao stići iz Španjolske na sarajevski aerodrom. Ranije je Okružni sud u Banjoj Luci priopćio kako je donio rješenje kojim priznaju presudu nacionalnog suda Španjolske jer su ispunjeni zakonski uvjeti, kao i uvjeti iz međunarodnih ugovora. Tako je Sud prihvatio da Petrić u BiH izdržava kaznu.

Petrić je presudom nacionalnog suda u Španjolskoj osuđen za organizirani kriminal na pet godina te za posjedovanje ratnog arsenala oružja i vatrenog oružja na 10 godina zatvora. Kako je pojašnjeno u priopćenju banjolučkog Okružnog suda ono za što je Petrić osuđen u Španjolskoj jesu kaznena djela i po domaćem zakonodavstvu.

''Djelo opisano pod točkom 1. navedene presude je kazneno djelo udruživanje radi vršenja kaznenih djela Kaznenog zakona RS, a djelo opisano pod točkom 2. iste presude je kazneno djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Za ta djela utvrđene su pojedinačne kazne zatvora pa je Okružni sud u Banjoj Luci osuđenom izrekao jedinstvenu kaznu od 14 godina u koju je uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru'', navedeno je u priopćenju Suda.

Petrić je poznat kao desna ruka Luke Bojovića te po monstruoznim ubojstvima širom Europe.