IZNUDA U SARAJEVU Od poznatog sportaša uzeli sat od 120 tisuća eura, a namjeravali i Porschea

Lisice na rukama uhićenje
Ilustracija

Službenici Federalne uprave policije (FUP) su tijekom utorka pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije izveli brzu operativno - taktičku akciju pod nazivom 'Korner' na području Sarajeva. 

Tom prilikom slobode su lišene dvije osobe inicijala V.B. (1998.) i M.B. (1980.). Osobe se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela 'Iznuda' iz člana 295. stav 2. i produženog krivičnog djela član 55. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Osumnjičene osobe su od ranije poznate pravosudnim organima.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretnih stvari koje pomenute osobe koriste, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnog djela, skupocijeni sat, kao i dokumentacija za putničko motorno vozilo marke Porsche Panamera, koje je predmet ovog krivičnog djela.

Privedene osobe sumnjiče se da su u određenom vremenskom razdoblju od sportaša poznatog sarajevskog kluba oduzeli skupocijeni sat u vrijednosti od 120.000 eura, te na isti način pokušali oduzeti pomenutno putničko motorno vozilo u čemu su spriječeni.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predate u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Sarajevske županije uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Akcija Federalne uprave policije je izvršena uspješno u veoma kratkom vremenskom razdoblju od nekoliko sati, sa korištenjem minimalnih resursa. Policijski službenici Federalne uprave policije će nastaviti rad po ovom predmetu, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-e.