IZ ZENICE ZA POSUŠJE Vozač koji je usmrtio 12-godišnjaka je bio pod utjecajem alkohola

Sudar Novi Travnik
Viber grupe

Javnost je pogodila vijest o novoj smrti na cestama u Bosni i Hercegovini, a riječ je o Imranu P. (12) koji je poginuo jučer ujutro u prometnoj nesreći u Novom Travniku. 15-godišnjak je bio suvozač u osobnom automobilu Peugeot u kojem su se nalazili trener taekwondo kluba 'Zenica' Ishak S. koji je operiran i u teškom je stanju, ali i dvije djevojčice, sestre koje su kao i Imran članice tog kluba.

Svi oni su krenuli na turnir 'Poskok kup' u Posušje kako bi pokazali svoje vještine i eventualno došli do odličja. Međutim, vozač osobnog automobila Audi B.G.G. (23) ih je spriječio u tome jer se sudario s njihovim automobilom, odnosno Audi je udario u bočnu stranu Peugeota.

Kako navode pojedini mediji, B.G.G. je bio pod utjecajem alkohola, a navodi se da je u krvi imao više od 0,9 promila alkohola. Mnogima je to bio flashback na prometnu nesreću koja se nedavno dogodila u središtu Sarajeva gdje je poginula mlada doktorica, a ozlijeđene su još dvije djevojke.

U međuvremenu, od jučer poginulog dječaka, osnovna škola 'Enver Čolaković' iz Janjića (koju je poginuli pohađao) oprostila se objavom na društvenim mrežama. "Našu školu je duboko pogodila teška vijest koja je potresla sve naše učenike i kolektiv. U teškoj prometnoj nesreći život je izgubio naš dragi Imran P., učenik VIa razreda. Dragi Imrane, molimo Gospodara da ti podari lijepi Raj, a tvojoj obitelji i svima nama strpljenja u ovim teškim trenucima", navodi se između ostaloga u objavi.

Knjiga žalosti, ali i dan žalosti bit će održan u ovoj školi u ponedjeljak 12. lipnja. Sahrana dječaku će se obaviti istog dana na groblju Dolipolje.

Iz MUP-a Srednjobosanske županije priopćeno je kako je vozač Audija uhićen po nalogu dežurne tužiteljice.

Predsjedavajući predsjedništva Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine i predsjednik Taekwondo saveza FBiH Samir Šarić je izrazio žaljenje zbog smrti 12-godišnjeg perspektivnog člana Taekwondo kluba 'Zenica'. Šarić je naveo kako će Taekwondo savez FBiH pokriti troškove sahrane Imrana P.

"Jučer me je pred turnir u Posušju dočekala tužna i tragična informacija koja je sve zavila u crno. U prometnoj nesreći kod Novog Travnika život je izgubio natjecatelj kluba 'Zenica' Imran P., a teško su ozlijeđene dvije sestre koje su članice ovog kluba i trener kluba", navodi Šarić koji je odmah nakon što je čuo vijest o prometnoj nesreći zajedno s kolegom iz TS BiH Amirom Hadžovićem otišao u bolnicu u Travniku, piše 'Dnevni avaz'.

"Tamo smo dobili informaciju da je trener kluba Ishak S. u teškom stanju, te da je operiran. Nakon toga smo u Novom Travniku u hitnoj pomoći našli roditelje tragično preminulog Imrana zajedno sa predsjednikom Taekwondo kluba 'Zenica' Emirom S. koji je ujedno i otac trenera Ishaka. Roditelji su morali doći da izvrše prepoznavanje, tuga velika da se srce raspada.

Za vrijeme boravka svih nas u Travniku i Novom Travniku nitko nije ni spomenuo ime muškarca koji je vozio Audija, koji je po našim informacijama bio pod utjecajem alkohola, niti je itko od njegove obitelji došao da vidi šta se dogodilo ili da pogleda Imranove roditelje u oči. Prebacio sam Imranove roditelje i njegovog brata blizanca do njihove obiteljske kuće, nakon čega smo se uputili u Zenicu u bolnicu da posjetimo ozlijeđene djevojčice. Uspjeli smo vidjeti jednu djevojčicu zajedno sa majkom, dok je druga bila na intezivnoj njezi i pripremana za prebacivanje u Sarajevo", navodi Sarić i nastavlja:

"Ne možete vjerovati da se tako nešto može dogoditi, da se tako život može okrenuti. U međuvremenu generalni tajnik Taekwondo saveza BiH Vedran Ćubela je otkazao sve aktivnosti saveza, jer se pored turnira u Posušju, trebala okupiti kadetska reprezentacija i održati polaganje za crne pojaseve", poručio je Šarić.