ITEKAKO POZNATI Policija uhitila dvojicu muškaraca zbog bacanja bombe na kuću načelnika Općine Stari Grad

Policija Sarajevo
N. Šaljić/Avaz

Sarajevska policija je danas uhitila dvije osobe koje su osumnjičene da su bacile bombu na kuću načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽS, pod nadzorom postupajućeg tužitelja Županijskog tužiteljstva ŽS, i u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine identificirali su i uhitili dvije osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela – aktiviranja eksplozivne naprave u neposrednoj blizini obiteljske kuće načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića", navode iz MUP-a ŽS.

Uhićena su dvojica muškarca, M.H. (1995) i B.A. (1992), oba iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo izazivanje opće opasnosti (član 323. KZ FBiH). Oba se nalaze u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističkoj obradi.

"Muškarci lišeni slobode se dovode u vezu i s izvršenjem kaznenog djela aktiviranja eksplozivne naprave u ulici Kreštalica, izvršeno dana 26.03.2024. godine. Policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽS nastavljaju rad na dokumentiranju ovih kaznenih djela i rasvjetljavanju svih okolnosti njihovog počinjenja", priopćeno je. 

Kako javlja Avaz, dvojac je od ranije itekako dobro poznat policiji.