INTERPOLOVA TJERALICA Opasni državljanin Srbije uhićen na granici u Hercegovini

INTERPOLOVA TJERALICA Opasni državljanin Srbije uhićen na granici u Hercegovini
Hercegovina.info

Službenici postrojbe Granične policije Bosne i Hercegovine (GPBiH) Trebinje, 9. siječnja 2023., lišili su slobode M.N. (1978.), državljanina Republike Srbije, nakon što je utvrđeno da je za njim Interpol Beograd raspisao tjeralicu zbog kaznenih djela 'Nasilje u obitelji', 'Teška krađa' i 'Krađa'. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Zupci i predat službenicima Sudske policije Suda BiH. 

Službenici postrojbe Granične policije BiH Gradiška, 12. siječnja 2023. godine, lišili su slobode dvojicu državljana Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da E.B. (1968.) potražuje Okružno javno tužiteljstvo u Prijedoru zbog kaznenog djela 'Spolno uznemiravanje'. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina i predat službenicima Policijske uprave Prijedor. 

Za osobu inicijala N.P. (1995.) je utvrđeno da je za istom Policijska postaja Teslić raspisala potragu zbog kaznenog djela 'Tjelesna ozljeda'. N.P. je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Gradiška i predat službenicima Policijske stanice Teslić.

Istoga dana, službenici postrojbe GPBiH Aerodrom Sarajevo su, na letu iz Sofije, lišili slobode I.G. (1965.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog kaznenog djela 'Teška krađa'. Bh. državljanin je predat službenicima Centra sudske policije u Sarajevskoj županiji.

Službenici postrojbe GPBiH Brčko su 7. siječnja 2023. prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Brčko lišili slobode M.S. (1994.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici postrojbe GPBiH Orašje, 7. siječnja 2023., lišili su slobode E.C. (1973.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog kaznenog djela 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.