HLAĐENJE Mjesec dana pritvora liječniku koji je prijetio tužiteljici i sutkinji

Zatvor ruke
WiseGeek

Dana 10.3.2023. godine, u 8:25 sati, ispred zgrade Općinskog suda u Zenici, službenici Policijske uprave I i Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojske županije (ZDŽ), lišili su slobode osobu M.J. (1974.) iz Zavidovića, zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom razdoblju u kontinuitetu putem društvene mreže upućivao ozbiljne prijetnje prema postupajućem tužitelju županijskog Tužiteljstva ZDŽ i predsjedniku sudskog vijeća Općinskog suda u Zenici, u predmetu u kojem je osumnjičeni imao status optužene osobe, prenosi Zenicablog.

U okviru postupanja, policija je saslušala više osoba u svojstvu svjedoka te je završena kriminalistička obrada osumnjičenog. Također, izvršeni su pretresi stambenog objekta i vozila koje koristi osumnjičeni te pretres prostorija koje koristi osumnjičeni kao uposlenik jedne zdravstvene institucije na području grada Zenica.

Osoba M.J. je nakon dokumentiranja predmeta, predat dežurnom tužitelju županijskog Tužiteljstva ZDŽ uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu iz članka 359. KZ FBiH, 'Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti', nakon čega je upućen prijedlog sucu za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici za određivanje pritvora.

Dana 11.3.2023. godine, osumnjičenom je određen pritvor u trajanju do 30 dana, priopćeno je iz MUP-a ZDŽ. Riječ je o liječniku Jasminu M.