HERCEGOVAČKI GRADIĆ Upali u kuću i oteli muškarca, policija ekspresno uhitila počinitelje

Otmica muškarac
Ilustracija

Službenici Policijske postaje Gacko, 4.12.2021. godine, uhitili su dvije osobe iz Trebinja, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela 'Otmica' i 'Narušavanje nepovredivosti stana', potvrđeno je za Hercegovina.info.

Policijskoj postaji Gacko, 4.12.2021. godine, prijavljeno je od strane osobe inicijala S.M. da su u jednu kuću provalile nepoznate osobe, oko 22:30 sati (3.12.), na području općine Gacko, gdje je trenutno boravila sa osobom inicijala B.B. Nepoznate osobe su prinudila B.B. da krene sa njima, a osobi S.M. da krene sa svojim vozilo iza njih, i da ne pokušava ništa.

Odmah po zaprimanju prijave, službenici Policijske postaje Gacko poduzeli su sve mjere i radnje u cilju pronalaska istih, te su iste noći u 23 sata, u mjestu Avtovac, općina Gacko zaustavili putničko vozilo marke VW Touran u kojem su pronašli osobe inicijala Đ.Š., N.B. i B.B.

Osobe inicijala Đ.Š. i N.B. su odmah lišeni slobode.

Nakon kompletiranja i dokumentiranja predmeta od strane policijskih službenika Policijske uprave Trebinje, osobe Đ.Š. i N.B. će uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima 'Otmica' i 'Narušavanje nepovredivosti stana' biti predati u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužiteljstvu u Trebinju.