HAKIRAO FUP uhitio 23-godišnjaka zbog krađe novca s bankovnih računa

Lisice
Ilustracija/Hercegovina.info

Službenici Federalne uprave policije (FUP) su od ranih jutarnjih sati 1.12., poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva u Zenici, u cilju dokumentiranja krivičnog djela 'Krivotvorenje kreditnih i ostalih kartica bezgotovinskog plaćanja' iz člana 257. stav 2. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine, lišili slobode jednu osobu iz Tešnja inicijala M.U. (1997.).

U sklopu navedenih aktivnosti, službenici Federalne uprave policije su po Naredbi Općinskog suda u Tešnju izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni u Tešnju, kojom prilikom su pronađeni predmeti traženi narebom suda, a koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom i isti će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Nad osobom lišenom slobode vrši se kriminalistička obrada u službenim prostorijama Policijske uprave Tešanj, te će u zakonskom roku biti predata uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužiteljstvu.

Pretresi su vršeni uz asistenciju službenika Policijske uprave Tešanj Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, navedeno je u informaciji iz Ureda za informiranje FUP-e.

Prema navodima 'Dnevnog avaza' istražitelji su oduzeli kompjuter Muharema U., te ostalu opremu pomoću koje je praznio račune građana čije podatke je krao. Za sada se istražuje koliko je novca privedena osoba ukrala sa tuđih računa. On nije poznat policiji od ranije, a njegovo uhićenje rezultat je višemjesečne istrage istražitelja FUP-e.