GRANIČNE KONTROLE 43-godišnjak uhićen na ulasku u BiH zbog tjeralice iz Mostara i još nekoliko gradova

privedeni, huligani, krivotvorenje, pritvor, tužiteljstvo, Sarajevo, pucnjava, uhićenje, granična policija, tjeralica, uhićenje, granična policija, pretres, tužiteljstvo, razbojništvo, granična policija, uhićenje, tjeralica, teška krađa, Nevesi

Pripadnici postrojbe Granične policije (GP) BiH Izačić, 11. studenog 2023., lišili su slobode E.DŽ. (1980.) jer je utvrđeno da ga potražuju Osnovni sud Brčko distrikta BiH, Općinski sud u Gradačcu i Općinski sud u Srebreniku zbog kaznenih djela 'Teška krađa', Županijski sud u Mostaru zbog kaznenog djela 'Razbojništvo' i Policijska uprava Prijedor zbog kaznenih djela 'Oduzimanje motornog vozila' i 'Teška krađa'. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Izačić i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskoj županiji (USŽ).

Pripadnici postrojbe GP BiH Bijeljina su 10. studenog pri ulasku u BiH na prijelazu Popovi lišili slobode D.Ć. (1986.). Utvrđeno je da Osnovni sud u Bijeljini potražuje ovog državljanina R. Srbije i BiH zbog kaznenog djela 'Nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici'. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici postrojbe GP BiH Brod, 10. studenog, lišili su slobode M.H.B. (2002.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Tesliću zbog kaznenog djela 'Izazivanje opće opasnosti'. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Brod i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Pripadnici postrojbe Granične policije BiH Strmica, 15. studenog 2023. godine, lišili su slobode R.J. (1973.). Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Kotor Varoši radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin Bosne i Hercegovine je kontroliran na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Strmica i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Pripadnici postrojbe GP BiH Zvornik, 13. studenog lišili su slobode N.N. (1992.), državljanina Republike Srbije, nakon što je utvrđeno da je Interpol Bern raspisao tjeralicu za njim zbog kaznenih djela 'Razbojništvo', 'Povreda imovine' i 'Oštećenje imovine'. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Skelani i predat službenicima Sudske policije Suda BiH. 

Istoga dana, pripadnici te postrojbe su pri ulasku u BiH na prijelazu Karakaj lišili slobode T.O. (1987.). Utvrđeno je da je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Sarajevske županije (SŽ) raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela 'Krivotvorenje isprave'. Bh. državljanin je predat službenicima MUP-a SŽ. 

Također, pripadnici postrojbe GP BiH Zvornik, 12. studenog lišili su slobode S.G. (1996.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog kaznenog djela 'Krađa'. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj. 

Uz navedeno, 10. studenog 2023., pripadnici te postrojbe su lišili slobode V.N. (1985.) jer je ustanovljeno da je Policijska uprava Zvornik raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela 'Nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici'. Državljanin R. Srbije je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Bratunac i predat službenicima Policijske postaje Bratunac.

Pripadnici postrojbe GP BiH Gradiška su 11. studenog prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Gradiška lišili slobode E.Ć. (1985.). Utvrđeno je da je Općinski sud u Bugojnu za ovim bh. državljaninom raspisao potragu zbog kaznenog djela 'Šumska krađa'. Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.