GRANIČNA POLICIJA Jedno uhićeno zbog krađe u HNŽ-u, drugo zbog presađivanja dijelova tijela, a ima ih još

Granična policija BiH
Hercegovina.info

Službenici Postrojbe Granične policije (PGP) Gradiška, 10. siječnja 2021., uhitili su B.P.  (1977.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko - neretvanske županije zbog kaznenog djela 'Krađa'. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Policijske uprave Mostar.

Istoga dana, službenici PGP Zvornik, uhitili su P.G. (1975.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela 'Nedozvoljeno presađivanje dijelova ljudskog tijela'. Državljanin Srbije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Šepak i predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskoj županiji.

Službenici PGP Trebinje, 10. siječnja 2021., prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Ivanica uhitili su M.S. (1981.). Provjerama je ustanovljeno da ovog bh. državljanina potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla, 10. siječnja 2021., na letu iz Basela, pripadnici Granične policije BiH uhitili su S.A. (1994.). Provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije zbog kaznenog djela 'Krivotvorenje isprave'. Državljanin BiH je predat službenicima MUP-a SŽ.

Službenici PGP Orašje, 9. siječnja 2021., uhitili su V.P. (1971.) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Bijeljina Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske raspisala tjeralicu zbog kaznenog djela 'Utaja'. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Orašje i predat službenicima PU Bijeljina.

U Zračnoj luci Sarajevo, 8. siječnja ove godine, na letu iz Beča, uhićen je S.H. (1986.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'. Službenici granične policije na Zračnoj luci Sarajevo, bh. državljanina su predali službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Sarajevskoj županiji, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.