GPBIH 25-godišnjak uhićen na granici zbog šest tjeralica

Lisice
Ilustracija

Službenici Postrojbe granične policije (PGP) Gradiška, 10. prosinca, lišili su slobode S.H. (1995.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim raspisano šest tjeralica te da ga potražuju Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnih djela 'Krađa' (2) i Općinski sud u Tuzli radi izdržavanja kazne zatvora (3) i krivičnog djela 'Teška krađa'. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Posavskoj županiji.

Dan ranije, 9. prosinca, službenici ove postrojbe su prilikom ulaska u našu zemlju, također na prijelazu Gradiška, lišili slobode D.C. (1989.) jer je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske raspisalo tjeralicu zbog krivičnog djela 'Krađa'. Državljanin BiH i Republike Srbije je predat službenicima MUP-a RS.

Službenici PGP Zvornik, 10. prosinca, lišili su slobode D.Z. (1985.), nakon što je prilikom graničnih provjera utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Karakaj. Predat je službenicima Sudske policije Zvornik, navodi se u informaciji iz Ureda za informiranje Granične policije BiH.