GODINU DANA OD UBOJSTVA Sunita Hindić u KPZ-u Mostar čeka konačni sudski epilog

Sunita
Ilustracija

Sunita Hindić (22) koja je prije godinu, točnije 4. listopada 2019., iz pištolja usmrtila Ninu Ivankovića (55) u motelu „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kod Mostara, čiji je on bio vlasnik, i dalje se nalazi u pritvorskoj jedinici Kaznenopopravnog zavoda Mostar.

Ovaj slučaj još nije dobio konačni sudski epilog, s obzirom na to da je prije nešto više od mjesec na Županijskom sudu Mostar izrečena nepravomoćna presuda, prema kojoj je fatalna Sunita osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od tri i po godine.

Tako su iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, nakon što su dobili pismeni otpravak presude, kako su to i najavili, uložili žalbu Vrhovnom sudu Federacije BiH protiv presude Županijskog suda u Mostaru, potvrdila je za Dnevni Avaz Ana Rajič, glasnogovornica ove pravosudne institucije.

Žalba je, kazala je Rajič, uložena zbog bitne povrede odredbi krivičnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te zbog odluke o krivičnopravnoj sankciji i odluci o mjeri sigurnosti.

Hindić se, prema optužnici, teretila da je Ivankovića usmrtila s umišljajem iz pištolja CZ, kalibra 7,65 milimetara, dok je u presudi izneseno da je ubojstvo počinjeno iz nehaja.

Ubojstvo iz nehaja

Njena braniteljica, advokat Nada Dalipagić, nakon izricanja nepravomoćne presude, iskazala je zadovoljstvo jer je Sud prepoznao da se radi o ubojstvu iz nehaja.

Što stoji u presudi

Prema presudi Županijskog suda u Mostaru, Hindić će u kaznu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, u kojem se nalazi, praktično, godinu, budući da se nakon bijega s lica mjesta policiji predala dan kasnije. Također, pritvor joj je produžen, a može trajati najduže devet mjeseci, odnosno do 28. svibnja 2021. godine.