FUP uhitio jednog Mostarca zbog prijetnji novinaru

FUP uhitio jednog Mostarca zbog prijetnji novinaru
Hercegovina.info

Službenici Federalne uprave policije (FUP) od 20.1.2021. pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) provode mjere i radnje iz svoje nadležnosti na dokumentiranju osobe i kaznenog djela 'Ugrožavanje sigurnosti', počinjenog na štetu novinara iz Širokog Brijega.

U sklopu navedenih aktivnosti, dana 20.1. ove godine službenici Federalne uprave policije su uhitili osobu iz Mostara inicijala  H.P. (1994.), zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog kaznenog djela, na način da je putem Youtube kanala upućivao ozbiljne prijetnje po život i tijelo novinaru navedenog portala.

Imenovani je od ranije poznat policijskim organima zbog istih ili sličnih kaznenih djela, a protiv istog je ova Uprava policije već ranije podnijela Županijskom tužiteljstvu HNŽ izvješće o izvršenim kaznenom djelu.

Obzirom da je osumnjičeni nakon podnošenja izvješća ponovno, a unazad pet dana nastavio sa prijetnjama istom novinaru, te nakon što je Udruženje novinara BiH podnijelo prijavu ovoj Upravi policije, prikupljeni su materijalni dokazi na osnovu kojih je osumnjičeni H.P. uhićen 20.1.2021. godine, te je nakon kriminalističke obrade 21.1.2021. godine predan nadležnom Tužiteljstvu uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu

Od strane nadležnog Suda, a na Zahtijev postupajućeg tužitelja osumnjičenom H.P. je određena mjera pritvora od 24 sata. Službenici Federalne uprave policije će danas postupajući po Naredbi Općinskg suda u Mostaru izvršiti pretres kuće koju koristi osumnjičeni na području općine Mostar, navodi se u informaciji iz Ureda za informiranje FUP-e.