FUP UHITIO DVIJE OSOBE Oštetili su tvrtku "MI Rakitno" za 205.000 KM

FUP policajci
Hercegovina.info/Ilustracija

Policijski službenici Federalne uprave policije su u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, PU Banja Luka, po Naredbama Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije i Županijskog suda u Širokom Brijegu, na području Banja Luke izvršili pretrese na dvije lokacije i uhitili dvije osobe I.M. (1976) i Đ.J. (1991), priopćio je danas FUP.

"Imenovani se sumnjiče za izvršenje kaznenog djela “prevara u gospodarskom poslovanju”, iz članka 251. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, na način da su po prethodnom dogovoru, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, znajući da neće izvršiti plaćanje naručene robe, dana 17.07.2019. godine s poduzećem “MI Rakitno” d.o.o. sklopili ugovor o poslovnoj suradnji, koju su kasnije i ostvarili, te su kao garanciju priložili mjenicu bez pokrića, a kojim radnjama su oštetili poduzeće “MI Rakitno” d.o.o. za iznos od 205.000 KM.

Nakon izvršenog pretresa, privremeno je oduzeta određena dokumentacija koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem ovoga kaznenog djela. Uhićene osobe su privedene u prostorije Federalne uprave u Livnu odakle će nakon ispitivanja, biti predane u zakonskom roku nadležnom tužiteljstvu na daljnje postupanje uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu", priopćeno je iz FUP-a.