FOTO  FUP u Konjicu pronašao improvizirani laboratorij za uzgoj kanabisa, oružje, streljivo, amfetamine...

FUP u Konjicu pronašao improvizirani laboratorij za uzgoj kanabisa, oružje, streljivo, amfetamine...
FUP

Službenici Federalne uprave policije (FUP), pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije – Područno tužiteljstvo Konjic, danas (20. svibnja) su realizirali operativno-taktičku akciju 'Jezero' zbog sumnje u izvršenje kaznenih djela 'Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' i 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija'.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Konjicu, službenici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine vlasništvo E.Z. (1975.) nastanjenog u Konjicu. Pronađen je improvizirani laboratorij za uzgoj kanabisa, 29 biljaka koje asociraju na biljke kanabisa u različitim fazama rasta, oprema za uzgoj, određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu (Cannabis Sativa L.), bijela nepoznata materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Amfetamin, tri puške, veća količina streljiva, dva samostrela, mobitel, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u kaznenom postupku.

Navedena osoba se sumnjiči da je određeno vremensko razdoblje u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, drogu proizvodila, prerađivala, pakirala, dalje distribuirala, te stavljala u promet na ilegalnom tržištu Hercegovačko-neretvanske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon završenog pretresa osoba je kriminalistički obrađena i ispitana na okolnosti koje joj se stavljaju na teret, a Izvješće o počinjenom kaznenom djelu bit će dostavljeno Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije – Područno tužiteljstvo Konjic nakon provedenih vještačenja. Operativne aktivnosti provedene su u suradnji s službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije – Policijske uprave Konjic, priopćeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.