FUP Čapljinac 'pao' s 37 kilograma marihuane

FUP Čapljinac 'pao' s 37 kilograma marihuane
FUP

Službenici Federalne uprave policije (FUP) u četvrtak su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti lišili slobode osobu inicijala A.K. (1987.) iz Čapljine nastanjenu u Mostaru.

Osoba se sumnjiči za izvršenje kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz članka 238. stav 1. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je danas iz FUP-e.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičena osoba kojom prilikom je pronađeno 37 kilograma suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira opojnu drogu (Cannabis Sativa L), kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s kaznenim djelom.

Navedena osoba se sumnjiči da je određeno vremensko razdoblje opojnu drogu nabavljala na ilegalnom tržištu, te je dalje distribuirala s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi.

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predana u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačkog-neretvanske županije uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-e.