Dvojica Širokobriježana i Gruđanin privedeni zbog crtanja uvredljivih grafita po zidovima kampa NK Široki Brijeg

grafiti, siroki, uhićenje

Dana 16.09.2019. godine u 13.00 sati operativno dežurstvo PU Široki Brijeg je zaprimilo prijavu od osobe S.Z. (1972.) iz Širokog Brijega, da je od strane NN počinitelja ili više njih tijekom noći 15/16.09.2019. godine počinjeno kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari u mjestu Knešpolje, Široki Brijeg, na štetu NK-a Široki Brijeg, na način da su isti sprejem na zidovima službenih prostorija NK-a Široki Brijeg, a koje se nalaze u sklopu sportskog centra „Musa-Karačić“, iscrtali više grafita neprimjerenog sadržaja, kao i da su golove sa travnjaka prebacili preko ograde van sportskog centra i iste na taj način oštetili.

Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izišli su policijski službenici OKP-a PU Široki Brijeg koji su izvršili očevidne radnje. Isti su dana 17.09.2019. godine došli do operativnih saznanja da bi počinitelji predmetnog kaznenog djela mogle biti osobe J.Š. (1998.) sa prebivalištem u mjestu Dragićina, općina Grude, T.B. (1999.) sa prebivalištem u ulici Fra Didaka Buntića, Široki Brijeg i I.B. (2000.) sa prebivalištem u mjestu Knešpolje, Široki Brijeg.

Nad istima je provedena kriminalistička obrada, te su ispitani u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja sumnje da su počinili kazneno djelo iz čl.293 KZ F BiH Oštećenje tuđe stvari, te će po kompletiranju predmeta protiv istih biti upućeno odgovarajuće izvješće ŽT ŽZH u Širokom Brijegu, stoji u priopćenju MUP-a ŽZH.