DVOJAC IZ KONJICA IZA REŠETAKA Pronađeno im je 160 stabljika i 30 kilograma osušene '"zeljaste materije"

Osušena konoplja droga Konjic
FUP

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ, Općinski sud u Konjicu je dana 07.10.2022. godine odredio pritvor u trajanju od jedan mjesec, osumnjičenima M.G. (1988.) iz Konjica i Ž.G. (1954.) iz Konjica, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'' iz čl.238. st. 1. Kaznenog zakona Federacije BiH.

Naime, osumnjičeni se terete da su u tijeku 2021. i 2022. godine, zajedno, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe i druge, neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga, od njima poznatih osoba, neovlašteno nabavili sjeme indijske konoplje - opojne droge „Cannabis“, koje su zasadili i uzgajali u mjestu Čičevo, općina Konjic, a prilikom pretresa je pronađeno i oduzeto 160 stabljika indijske konoplje - opojne droge „Cannabis“, zatim cca. 30 kilograma osušene biljne zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu „Cannabis“, kao i drugi predmeti i tragovi koji potječu ili se dovode u vezu sa kaznenim djelom.

Pritvor je osumnjičenima M.G. i Ž.G. određen iz razloga jer postoji osnovana bojazan da će uništiti, sakriti, izmjeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, te jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo. Županijsko tužiteljstvo HNŽ i Federalna uprava policije Sarajevo poduzimaju i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, priopćila je stručna suradnica za odnose s javnošću Tužiteljstva HNŽ Ana Rajič.