Državljanin Srbije uhićen po tjeralici iz Mostara

Granična policija BiH
Hercegovina.info

18. svibnja, prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Rača lišen je slobode N.R. (1991.) jer ga potražuje Općinski sud u Mostaru zbog kaznenog djela 'Ugrožavanje sigurnosti u javnom prometu'. Službenici postrojbe Granične policije (GP) BiH Bijeljina, ovog državljanina Republike Srbije su predali službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskoj županiji.

Službenici postrojbe Granične policije BiH Brod, 19. svibnja, lišili su slobode J.H. (2000.), državljanina Republike Slovenije. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska postaja Bihać raspisala potragu zbog kaznenog djela 'Razbojništvo'. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i predat je nadležnom organu.

Službenici postrojbe GPBiH Gradiška, 18. svibnja, lišili su slobode M.K. (1982.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog kaznenog djela 'Oštećenje povjeritelja'. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška. Prethodno, 16. svibnja, službenici ove postrojbe su, također, na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška, lišili slobode Š.H. (1973.) jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Spomenuti bh. državljani su predati službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Službenici postrojbe GPBiH Zvornik, 15. svibnja, lišili su slobode R.P. (1961.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Zvornik. Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Vardište, službenici postrojbe GPBiH Višegrad su 13. svibnja lišili slobode V.S. (1968.) jer ga potražuje Osnovni sud u Višegradu radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin R. Srbije je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.