Državljanin Hrvatske uhićen kod Trebinja zbog pljačke u HNŽ

privedeni, huligani, krivotvorenje, pritvor, tužiteljstvo, Sarajevo, pucnjava, uhićenje, granična policija, tjeralica, uhićenje, granična policija, pretres, tužiteljstvo, razbojništvo, granična policija, uhićenje, tjeralica, teška krađa, Nevesinje, tužiteljstvo

20. srpnja 2022., službenici postrojbe Granične policije (GP) BiH Trebinje lišili su slobode državljanina R. Hrvatske, A.P. (1996.). Utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije raspisalo potragu zbog kaznenog djela 'Razbojništvo'. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Klobuk i predat službenicima Policijske uprave Mostar.

Pripadnici postrojbe Granične policije BiH Bijeljina, 21. srpnja 2022. godine, lišili su slobode S.V. (1971.), državljanina Republike Francuske. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini  zbog kaznenog djela 'Izbjegavanje davanja izdržavanja'. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici postrojbe GPBiH aerodrom Sarajevo, 19. srpnja 2022., lišili su slobode M.M. (1989.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Visokom zbog kaznenog djela 'Sudjelovanje u tučnjavi'. Državljanin BiH na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Frankfurta. Predat je službenicima Centra sudske policije u Sarajevskoj županiji.

Službenici postrojbe GPBiH Zvornik, 18. srpnja, lišili su slobode S.K. (1985.), nakon što je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije (SŽ) raspisalo potragu zbog kaznenog djela 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga'. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Zvornik i predat službenicima MUP-a SŽ.

Službenici postrojbe GPBiH Izačić, 17. srpnja, lišili su slobode S.M. (1985.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog kaznenih djela 'Pronevjera u službi' i 'Lažno prijavljivanje'. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Izačić. Predat je službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskoj županiji.

Na graničnom prijelazu Orašje 16. srpnja je privedena J.O. (1997.) prilikom ulaska u BiH. Utvrđeno je da su za ovom bh. državljankom Općinski sud u Banovićima i Općinski sud u Živinicama raspisali potrage zbog kaznenih djela 'Krađa'. Predata je službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.