NAKON OCA NASTAVIO SIN Sin poznatog grudskog kriminalca pod sumnjom da je ukrao laptope iz škole, pa onda opljačkao i jednu kuću

Provala pljačka krađa
Ilustracija

Najmanje dvije pljačke koje su se na području županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) dogodile u zadnje vrijeme dovode se u vezu sa sinom Mate Šimića Dolkića, istaknutog grudskog kriminalca. Premda tek devetnaestogodišnjak Ivan Šimić gradi zavidan policijski dosje, javljaju dobro upućeni izvori portala Hercegovina.info.

U zadnje vrijeme Dolkić mlađi dovodi se u vezu s dvije pljačke. 

"Dana 6. 9. 2022. godine, u 06:56 sati, Policijska urpava (PU) Ljubuški je zaprimila prijavu da je izvršeno kazneno djelo 'Teška krađa' u obiteljskoj kući koja se nalazi u mjestu Grljevići u Ljubuškom, kojom prilikom je od strane nepoznatog počinitelja ili više njih otuđeno više predmeta. Službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški, u suradnji sa službenicima Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg te Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, su došli do saznanja da bi mogući počinitelj kaznenog djela mogao biti I. Š. (19) iz mjesta Borajna, Grude. I. Š. je dana 31.10.2022. godine lišen slobode, te je ispitan u svojstvu osumnjičenika na okolnosti počinjenog kaznenog djela iz članka 287. KZ FBiH 'Teška krađa', a kod istog su pronađeni i izuzeti otuđeni predmeti", navodi se u priopćenju MUP-a ŽZH.

Također, službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Grude, u suradnji sa službenicima Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg te Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, došli su do saznanja da je imenovani I. Š. (19) mogući počinitelj još jednog kaznenog djela 'Teške krađe' počinjenog u ranijem razdoblju. 

"Naime, dana 8.10.2022. godine u 10 sati PU Grude zaprimila je prijavu da je u Srednjoj školi 'A. B. Šimić' u Grudama izvršena provala kojom prilikom su otuđeni laptopi. Imenovani I. Š. je na okolnosti kaznenog djela 'Teška krađa' ispitan u svojstvu osumnjičenika. Po kompletiranju predmeta, protiv I. Š. (19) bit će upućena izvješća Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu o počinjenom kaznenom djelu", zaključuje MUP ŽZH u današnjem priopćenju.

Mate Šimić zvani Dolkić (1969.) i njegov brat Blago (1976.) osuđeni su u Sudu BiH na 13, odnosno osam godina zatvora. U Sudu BiH su osuđeni zbog organiziranog kriminala (skupinu organizirao Mate) i prekograničnog krijumčarenja drogom, neovlaštenog posjedovanja droge s ciljem daljnje prodaje, držanja eksploziva, a stariji od braće i za prijetnje tadašnjem policijskom komesaru MUP-a ŽZH-a Zoranu Galiću.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.