Djeca iz osnovnih škola u Mostaru obračunala se noževima

U školskom dvorištu je izbila masovna tučnjava maloljetnika, u tolikoj mjeri da je policija morala intervenirati, te se situacija na mjestu događaja nereda smirila tek po dolasku nekoliko intervencijskih patrola.
Noževi radili

Kako smo doznali u spomenutoj školi, došlo je do tučnjave između učenika sedmih i osmih razreda s učenicima iz Osnovne škole Ilije Jakovljevića u Centru 2.
Naime, učenici iz susjedne škole su došli za vrijeme odmora u dvorište s jednim ciljem, potući se s vršnjacima. Kako smo doznali od nekoliko očevidaca, prilikom tučnjave pojedini akteri su pored kamenja koristili i noževe.
Maloljetnička delikvencija je eskalirala u tolikoj mjeri da je i Hitna služba morala intervenirati. U Hitnoj službi smo doznali da je jedan dječak zadobio ozljede te da je ekipa otišla u kućni posjet. No, više podataka o njegovom zdravstvenom stanju nam nisu mogli reći.
Na svu sreću, uporaba hladnog oružja od strane aktera nije završila kobno.
Jedan od očevidaca nam je kazao kako ovaj incident samo jedan u nizu koji se događa u krugu škola.
- Tučnjave između učenika škola na Rudniku i Centru 2 su česta pojava u posljednje vrijeme. Da incident preraste u tolikoj mjeri da policija mora rješavati stvar, uistinu je dosta ozbiljan problem, priča nam očevidac koji nije htio odati svoj identitet. U Operativnoj policijskoj službi nam nisu mogli dati više podataka o uzrocima incidenta.

Maloljetnička delikvencija

Maloljetnička delikvencija posljednjih godina je sve zastupljenija na našem području, a policija čini malo po pitanju suzbijanja takvih neželjenih incidenata. Tučnjave koje izbiju između maloljetnika u ovom gradu uglavnom su praćene nacionalizmom, no ovaj put to nije bilo u pitanju. No, bilo kako bilo, maloljetničkom delikvencijom se pod hitno treba pozabaviti ozbiljno, te uz angažiranje šire društvene zajednice, socijalnih radnika i samih roditelja učiniti sve da se spriječi divljanje.    

Piše: Almedina Bečić / dnevni-list.ba