Devet i pol godina zatvora dilerima iz doline Neretve

Istodobno je za mlađeg punoljetnika Nikolu Krstičevića izrečena odgojna mjera pojačane brige i nadzora te pridržano pravo izricanja kazne maloljetničkog zatvora. Jovan Koljbabić (22) oslobođen je optužbe da je preprodavao narkotike, odnosno da je najmanje 10 puta radi preprodaje od Ivice Krstičevića kupovao po 10-20 grama heroina.

Ivica Krstičević mora sudu uplatiti dilanjem droge nezakonito stečenu korist u visini od 70 tisuća kuna jer mu je dokazano da je od prosinca 2007. do studenoga 2008. godine zbog preprodaje nabavljao od nepoznatih osoba heroin i marihuanu. U tom je razdoblju oko 80 puta davao za preprodaju na području doline neretve od Metkovića do Ploča po 10 grama heroina za protuvrijednost od po 200 eura Peri Koljbabiću.

U trenutku uhićenja, 2. prosinca prošle godine, stariji je Krstičević uza se imao 56 gr heroina te 28 gr marihuane. Mlađem je Krstičevću dokazano kako je znao da njegov otac preprodaje drogu te mu u studenome prošle godine pomagao u prodaji i više puta zbog toga kontaktirao Peru Koljbabića kojem je sud dosudio i obveznu mjeru liječenja od ovisnosti, ali i puštanje na slobodu iz pritvora do pravomoćnosti presude.

Ivica Krstičević ostaje do daljnjega u pritvoru, a istodobno je oslobođen dijela optužnice koji ga tereti da je u svojoj kući nezakonito držao automatske puške marki Crvena zastava i M 55, deset okvira za puške sa 290 komada streljiva, po tri prazna spremnika i redenika za automatske puške i još 134 puščana metka, kao i pištolj marke Češka zbrojovka sa 12 metaka jer je utvrđeno da pronađeno oružje i streljivo nisu njemu i pripadali.

Jutarnji list