VIDEO  DETALJI UHIĆENJA Pronađena putovnica djevojke iz Mostara koju su navodile na prostituciju

Akcija Tin Ajša i Naida
Avaz

Naida M. i Ajša R., koje su službenici SIPA-e uhitili u okviru akcije "Tin" koja se odnosi na suzbijanje trgovine ljudima, a u vezi s navođenjem na prostituciju, sumnjiče se i za protupravno lišenje slobode, otkriva Avaz od izvora bliskog istrazi. 

Sadržaj se učitava...

Otele joj putovnicu

Sumnja se da su dovele djevojku iz Mostara, otele joj putovnicu i držale je zarobljenu u stanu, gdje su je podvodile klijentima, kojima je pružala seksualne usluge za novac.

Kod Naide je, navodno, pronađena putovnica djevojke iz Mostara.

"Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su (31.05.2023.godine) realizirali operativnu akciju „Tin“, u okviru koje su pretresli stambene i poslovne objekte i pokretne stvari na četiri lokacije u Sarajevu i Visokom. Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno kazneno djelo trgovina ljudima, propisano Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Sadržaj se učitava...

Predane u Tužiteljstvo ŽS

Osobe koje su prethodnog dana uhićene, nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih, predane su u dalju nadležnost postupajućem tužitelju Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije", navedeno je iz SIPA-e.

Naida je prije nekoliko tjedana s jednom prijateljicom (identitet poznat redakciji "Avaza") otputovala u Dubai, jer je, navodno, dobila posao menadžera u jednom restoranu s bosanskom kuhinjom.